top of page

Studiedag

voor directies & beleidsverantwoordelijken onderwijs


WOENSDAG
6 NOVEMBER 2024


Locatie: Provinciehuis
LEUVEN

Een studiedag voor directies, beleidsverantwoordelijken & andere onderwijsprofessionals.
 

Deze editie van de jaarlijkse netoverschrijdende studiedag voor directies en beleidsmedewerkers onderwijs is een bijzondere editie. Pedagoog en auteur Pedro De Bruyckere brengt ons twee inspirerende sessies onder de noemer 'kwaliteitsonderwijs van de toekomst'.

We starten de dag met een sessie over de belangrijke trends die het Vlaams onderwijs de komende jaren enorm zullen beïnvloeden. Momenteel is er veel aandacht voor AI en andere vormen van technologie in het onderwijs, maar het gevaar bestaat dat andere, meer ingrijpende tendensen over het hoofd gezien worden.  Tendensen die ons onderwijs potentieel evenveel of nog meer kunnen beïnvloeden. Pedro De Bruyckere staat stil bij deze opkomende trends -zoals o.a. demografie en mentale pandemieën- en geeft wetenschappelijke inzichten mee over hoe we hier mee kunnen omgaan binnen ons onderwijs.

In zijn tweede sessie heeft Pedro De Bruyckere het over de vraag 'Wat is goed onderwijs?'. Het lijkt een eenvoudige vraag, maar het antwoord is minder makkelijk te geven. Meerdere wegen leiden naar Rome, maar tegelijk zijn sommige misschien eerder een dood spoor.

In deze sessie zal Pedro stilstaan bij wat goed onderwijs kan betekenen voor onze leerlingen, voor de ouders en voor het schoolteam.


Een niet te missen studiedag voor iedereen betrokken bij het (pedagogisch) beleid van een school.

PROGRAMMA VAN DEZE STUDIEDAG

09u00
09u30 
09u45 
11u00
11u15
12u30

 

13u30

–    onthaal
–    verwelkoming door Tim De Knyf
–    sessie 1 Pedro
–    koffiepauze
–    sessie 2 Pedro
–    lunch &
      netwerkgelegenheid

–    einde studiedag

PRAKTISCH

Locatie

Provinciehuis Leuven,
Provincieplein 1  -  3010 Leuven.

Bereikbaarheid

 • Fiets
  Er is een vrijliggend fietspad naast de Leuvense ringweg waar je in beide richtingen mag fietsen. Je kan je fiets parkeren vlak naast of onder het gebouw. Gebruik je de fiets voor langere afstanden? Neem een kijkje op fietssnelwegen.be

 • Openbaar vervoer
  Het provinciehuis ligt op loopafstand van het trein- en busstation van Leuven. Kom je het station buiten gewandeld, ga dan naar links over het Roger Van Overstraetenplein.

 • Auto
  Rij vanop de E40 de E314 op en neem onmiddellijk afrit 15 richting Leuven centrum. Volg de weg tot aan de Leuvense ring, rij rechts op richting Tienen en Diest. Je rijdt tot voorbij de Tiense Poort. Kies bij het naderen van het provinciehuis de rechterrijstrook en rij door, richting station, tot op het einde. Sla vervolgens voorzichtig rechtsaf en rij stapvoets, met respect voor voetgangers en fietsers die hier je pad kruisen, onder de voetgangersbrug (Roger Van Overstraetenplein) tot aan de spoorweg. Draai nu naar rechts en zet je tocht verder langs de sporen, richting provinciehuis.
  Lees meer over parkeren in het provinciehuis

 • GPS gebruiken?
  Opgelet: soms herkent oudere gps-software het adres "Provincieplein" niet. Voer dan als straatnaam "Tiensevest - kruising met Justus Lipsiusstraat" in.

​​

Kostprijs
De kostprijs (koffie/thee-pauzes, lunch, deelname studiedag & documentatiemap inbegrepen):
€135 excl. btw.

image001 2_edited.png
bottom of page